2012. február 26., vasárnap

zebradánió csapat 10db akár 1ft-ért - Jelenlegi ára: 1 Ft

Hazai tenyésztésű zebradánió csapat 10db akár 1ft-ért a tiéd lehet. kezdőknek ajánlott strapabíró halacska.
Átvétel: Az aukció zárását követően egy héten belül, személyesen Pilisvörösváron, itt lehetőséged egyesével kiválasztani a halakat, vagy előre egyeztetett helyen és időben Budapesten (leginkább Óbudán).
Házhozszállítás:   A hatályos törvények előírásai szerint, csak Budapesten és Pest megyében megoldható, Ára: 1990ft.
Licitet nem törlök, erre kérlek figyelj oda!
Zebra dánió (Brachidanio rerio)
Hazája: Elő-India. A hát olajbarna, az oldalak és a has alapszíne sárgásfehér. Törzsén a kopoltyúfedőtől a farokúszó végéig 4 sötét acélkék csík húzódik. A csíkozottság a farok alatti úszóra is átterjed. A hátúszó alapszíne sárgásbarna, kék szegéllyel, kívül fehéren szegélyezett. A kopoltyúfedő kék, fehér foltokkal.
A nőstény sokkal teltebb, színei kevésbé élénkek. A hím karcsú, alapszíne aranysárga, csíkjai sötétebbek. Testhossza 4, 5 cm. Tartása, tenyésztése azonos a bevezetőben leírtakkal. Csak fiatal nőstényt párosítunk. Általában két hímet tegyünk egy nőstényhez. A hímek erőteljesek, sötét aranysárga alapszínűek és intenzív, szabályos csíkozásúak legyenek.
Danio és Brachidanio nemzetség
Hazájuk India, Burma, a Maláj-félsziget, valamint Szumátra. Elterjedési területük igen széles, kiterjed India legtávolibb területeire is. Brachidanio reriót találtak még India legészakibb részén is (Jammu).
Minden Danio faj kimondottan csapathal. Lehetőleg hosszú levelű növényekkel beültetett medencékben tartsuk őket, ahol elegendő mozgási lehetőséghez jutnak. A 22-24 °C-os vízhőmérséklet a megfelelő, télen azonban elegendő 18-21 °C is. Az ennél alacsonyabb vízhőmérsékletet csak átmenetileg viselik el. Nagyon meghálálják a rendszeresen adott friss vizet, E célból 2 hetenként vizük 1/3-át cseréljük le és töltsük fel friss csapvízzel.
A Danio fajok nem igényesek a víz kémiai összetételével szemben. Falánk, mindenevő halak. Tenyésztésük nem nehéz, kezdők számára a legkitűnőbb "gyakorlóhalak". A kisebb testű fajok részére elegendő 8-10 literes ívatómedence, amelyben a vízoszlop magassága lehetőleg ne legyen magasabb 10 cm-nél.


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-02-28 20:21
. zebradánió csapat 10db akár 1ft-ért - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése